Szemétszedés piknikkel

🔔Április 28-án vasárnap kora délután a kiserdővédők szemétszedéssel egybekötött pikniket és tölgymagonc örökbefogadást tartottak.

🌳A TeSzedd-be bekapcsolódva lelkes kis csapatok járták körbe az Erdősor utcai erdős területek ösvényeit. Láthatóan sokat javult a köztisztaság az erdőtagokban, jóval kevesebb szemét gyűlt össze,mint korábban.
🌿Ezután a Focipálya Erdei Tisztáson összegyűlve frissült fel a társaság és befutottak a családos látogatók is. A Kukucska szörp nagyon ízlett mindenkinek, a gyerekeknek volt kézműves sarok mese szelfi-fallal, a nagyobbaknak pihenőszékek és finom falatok a piknik asztalnál.
🍀A Tölgyfa magonc örökbefogadás a szajkók által elültetett tölgy makkokból kikelt csemeték megtalálásával kezdődött. Szerencsére a résztvevők nagy örömmel vállalták el a csemeték további gondozását és vették át az Örökbefogadó oklevelet és locsolókannákat.
🔔A jó hangulatú beszélgetés és labdajáték megmozgatott mindenkit és még kiserdő névadó ötletelést is tartottunk, amit később tovább folytatunk.
🐦Madáretetőt is megnézték a legkisebbek. A városierdő fejlesztésében már sikeresen alkalmazták a Kapocs utcai Kiserdőnél a kihelyezett cser makkokkal teli tálcákat, melyekből a szajkók eredményes tölgy ültetést végeztek. Szeretnénk mi is ezt a módszert bevetni a Kiserdőben, hogy tavasszal minél több tölgyfa csemete nőhessen ki.
Képek: Molnár László