Hőkamerás videóakció

40 fokban forró a beton, hűvös az erdő?

Mértünk közösen azért, hogy megmutassuk miért kellenek a városi erdők!

 

Egy regisztrációs űrlapon vártuk a hőkamerás akciókhoz (hőkamerás mérésekhez) a Pest megyében működő olyan lakossági csoportok, civil szervezetek részvételét, akik valamilyen zöldterületük megvédéséért, megőrzéséért küzdenek.

 

És jöttek is a regisztrációk:

 

A városi erdők jóléti szolgáltatásai – Diósdiak Diósdért #DiDi – RáDiósd.hu (#DiDi) csoport jelentkezett a hőkamerás akciónkra.

Nézzétek meg mi a probléma Diósdon .

 

“Diósdnak nincs külterülete. Utolsó zöldterület a helyi védettséget élvező felhagyott kőbánya és pici szurdokvölgy a Római-árok. (konkrétan még nem védjük, de úgy érezzük szükséges lesz hamarosan) Egyesületünk itt hozta létre 3 éve Dió Döme sétálóját, ahol népmesék szállnak a levegőben. Az új (be)építéseknél az ősfás részeket letarolják, és az újratelepítést sem ellenőrzik. Mint az utolsó rekreációra alkalmas terület fontos a város vérkeringésében, Szempillantás alatt lett 3000 főből 12000. ”

 

A városi erdők jóléti szolgáltatásai – XV. ker. jelentkezett a hőkamerás akciónkra!

Szilas Természetvédelmi Egyesület és Liva Malom Csoport bemutatkozása.

A XV. kerületi csoport jelentkezett a hőkamerás akciónkra, nézzétek meg mi a probléma náluk.

 

“Fővárosi helyi védettségű erdős magánterület. A tőzegláp tó része, ex lege védettségű. A területen 102 fajt regisztráltak, amiből 50 körüli a védett. A terület körüli, szántóból átminősített földeken, lakóparkok és raktárak épülnek. A tavat 30 éve hagyják, hogy benője a nádas. Így hamarosan megszűnik tónak lenni. Attól tartunk, hogy apránként tönkre akarják tenni.”

 

A városi erdők jóléti szolgáltatásai – Civilek Csobánkáért csoport is jelentkezett a hőkamerás akciónkra!

Nézzétek meg mi a probléma náluk.

https://youtu.be/5Bd28xUihVA

 

“Itt egy helyileg védett “kiserdő” a település közepén, amely két éve ingatlanfejlesztő vállalkozók tulajdonába került, mert az önkormányzat nem élt az elővásárlási jogával. Az a félelmünk, hogy a területet (sorozatos HÉSZ módosítások után) előbb-utóbb beépítik.”

 

A városi erdők jóléti szolgáltatásai – A 10 millió fa Óbuda csoport is jelentkezett a hőkamerás akciónkra!

Nézzétek meg mi a probléma náluk és hamarosan bemutatjuk az eredményeket összefoglaló videót is.

https://www.youtube.com/watch?v=6UKqbqnKF5g

 

“Magyarország ökológiai hálózatán belüli ökológiai folyosó. Igen közel a forgalmas Bécsi úthoz, lakótelephez, klimatikus és levegővédelmi érték

Óbuda Tábor-hegyén kialakult 26 hektár beerdősült terület védelme a tervezett beépítéssel szemben. HŐSZIGET HELYETT ZÖLD SZIGETET A TÁBOR-HEGYEN! A petíció webcíme:

https://www.peticiok.com/hsziget_helyett_zold_szigetet_a…

 

A városi erdők jóléti szolgáltatásai – A Gödöllői Ökopiknik jelentkezett a hőkamerás akciónkra!

Nézzétek meg mi a probléma náluk és hamarosan bemutatjuk az eredményeket összefoglaló videót is.

https://www.youtube.com/watch?v=2LLevU3mw4U

 

“Gödöllő alapvetően egy zöld város, sok fával, parkkal, erdővel. Azonban aggódva figyeljük, hogy a városban egyre nagyobb területeket betonoznak, térköveznek le, egyre növekszik a zöldmezős ipari park területe, a Premontrei rend területén hatalmas templomot építenek (hivatalosan nem erdő, de fás terület helyén), és az Egyetem területén is további beépítéseket terveznek, szintén zöld területen.”

 

És végül elkészült az összefoglaló videó is: