Erdei rajzóra

Rajzóra a kiserdőben

A kiserdő megmentéséhez elengedhetetlen közösségépítés tovább folytatódott augusztus 13-án, szombaton, amikor rajzórát tartottunk és egy nagy képet készítettünk közösen az erdő világáról.

Szigeti Márta rajztanárnő kezdetnek felrajzolt egy nagy gombát, hogy az erdőt alulnézetből jelenítsük meg. Jelszó: válts nézőpontot!  A terv szerint az erdő mikrovilágát rajzoltuk volna meg, azonban ez az alkotás közben változott a résztvevő fiatalok igénye, kedve, ötlete alapján. 

Miközben a fiatalság rajzolt, addig a felnőttek helyrehozták a korábbi napok rongálásából származó károkat. Átszitáltuk a homokozót, amibe üvegdarabkákat szórtak, visszahelyeztük az erdei pihenőtisztás feliratot és a padokat.

Leginkább a gyerekek rajzolgattak, a felnőttek nem érezték meg a rajzolás kreatív élményét. Mi felnőttek talán túlságosan el vagyunk foglalva a hétköznapok nehézségeivel és nehezebb elengedni a fantáziánkat. Vagy talán csak nem tanultunk meg eléggé rajzolni? Régen volt rajzóra élményben részünk és kikoptak az emlékek, míg az iskolás gyerekeknek frissek lehetnek a megszerzett tudásaik, képességeik.

Na de nem baj, a lényeg, hogy együtt legyünk és jól érezzük magunkat, ez pedig megvolt. Talán ez a képeken is látszik. Kb. 20 fős kis csapatunk végül jól érezte magát és bővült a kiserdővédők tábora. A felnőtteknek pedig volt lehetőségük kiélni kreatívitásukat a molinókészítő műhelymunkán, amelynek a fb.eseménye itt található:

https://www.facebook.com/events/631460154994272

Legközelebb pedig sétálni megyünk a kiserdőbe:

https://www.facebook.com/events/1282870285798409

Az Erdei rajzóra beszámoló fb.posztja:

https://www.facebook.com/elevengyal/posts/pfbid02ERaoLRijcsnBNJT7yt3PXo38R2oB1NCKNZNBSL8ja1fs65YHGN9vKCuawP2AZaoxl

Köszönjük Szigeti Márta segítségét és a rajzolók rajzait. Ugye szép?

Ha tetszenek a rajzok és nektek is fontos az erdő, kérjük írd alá a petíciót:

https://szabad.ahang.hu/petitions/ne-az-erdot-pusztitva-epuljon-az-idosek-otthona